ZF 24

Carbid Fox Tarnaveni intra in faliment la cererea creditorilor

06.04.2007, 12:16 34

Tribunalul Comercial Mures a dispus, luni, intrarea in faliment a companiei Carbid Fox Tarmaveni, ca urmare a cererii formulate de o firma creditoare din Brasov, potrivit datelor transmise astazi, de companie, Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Firma Transcargo International din Brasov a solicitat, la 6 martie, intrarea in faliment a producatorului de carbid, pe motiv ca firma continua sa inregistreze pierderi, nu reuseste sa puna in aplicare planul de reorganizare votat si nu respecta programul de plati din cuprinsul acestuia.

Firma creditoare a pretins de asemenea, ca debitorul a ascuns cu rea credinta faptul ca rezultatele sale economice sunt negative.

Carbid Fox ar fi obtinut aprobarea planului de reorganizare dupa ce a sustinutca in trimestrul patru al anului trecut urma sa vanda o cantitate de 13.700 de tone de carbid, insa veniturile nu s-au reflectat in patrimoniul firmei. Transcargo sustine ca, si in cazul in care s-ar fi inregistrat aceste venituri din vanzarea productiei, acestea nu ar fi acoperit nivelul pierderilor din primele trei trimestre, in valoare de 9,07 milioane de lei. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO