ZF 24

Care sunt avantajele falimentului?

Care sunt avantajele falimentului?
28.01.2010, 21:55 137

Reorganizarile nu reusesc, de cele mai multe ori, cam dinaceleasi motive, legate de faptul ca firmele nu aplica legeacorect, dupa cum spune pentru Business Magazin Arin Stanescu, presedintele UNPIR (UniuneaNationala a Practicienilor in Insolventa si Restructurare) sicoordonatorul casei de insolventa Reconversie si ValorificareActive (RVA Insolvency).

Mai precis, nu se adreseaza instantei imediat ce observa ca numai au cu ce-si plati datoriile, nu urmaresc litera planului dereorganizare, dar, cel mai important, nu au surse de finantare dinexterior sau, cum se spune in limbajul practicienilor ininsolventa, "fresh money".

"Cel mai important aspect al planului de reorganizare este legatde bani; de fapt, dosarul de restructurare nici nu ar trebuiaprobat daca nu se face dovada unei surse de finantare, eventualexterne, care sa acopere problemele. Asadar, insolventa e de celemai multe ori artificiala", explica Stanescu, motivand astfel de cecea mai mare parte din dosarele de insolventa sunt de fapt dosarede faliment.

Vedeti care sunt avantajele intrarii in faliment, intr-unslideshow realizat de www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO