ZF 24

Carpatica a „parcat“ credite de 700 mil. lei într-o divizie de restructurare şi recuperare

Carpatica a „parcat“ credite de 700 mil. lei într-o...

Autor: Ciprian Botea

17.10.2013, 00:05 425
Carpatica, un jucător de talie redusă cu acţionariat local, a dezvoltat în interiorul băncii o structură separată dedicată gestionării creanţelor neperformante, cu un portofoliu de credite de 700 de milioane de lei (circa 160 mil. euro), care se ocupă în principal de restructurarea creditelor cu probleme şi de recuperarea creanţelor.
 
„Din vară funcţionează în cadrul băncii o divizie de workout, care se ocupă în principal de restructurare. Sunt şi cazuri în care trebuie să facem reposesie de active, dar în principal încercăm să găsim soluţii pentru ca respectivii clienţi să continue plăţile. Aceasta este şi în avantajul nostru, şi al lor“, spune Johan Gabriels, bancherul belgian care deţine din luna martie funcţia de CEO al băncii din Sibiu.
 
Divizia de restructurare este condusă de Călin Parău, care anterior a fost director al direcţiei de administrare credite din cadrul Carpatica, iar în cadrul structurii lucrează 32 de salariaţi ai băncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO