ZF 24

Câţi bani au românii în buzunare: cash-ul din economie a urcat la un maxim de 34 mld. lei

Câţi bani au românii în buzunare: cash-ul din...

Autor: Ciprian Botea

21.10.2013, 00:08 510

Cash-ul din economia reală a atins un vârf istoric, dar ritmul de creştere a încetinit vizibil anul acesta datorită revenirii apetitului pentru economisire al consumatorilor şi creşterii tranzacţiilor cu carduri.

Numerarul aflat în circulaţie a ajuns la un maxim istoric în luna august, media zilnică a cash-ului din economia reală atingând pragul de 34 miliarde de lei, respectiv cu echivalentul a un miliard de lei peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor BNR. Volumul numerarului aflat în circulaţie este dublu faţă de nivelul din urmă cu şase ani.

Chiar dacă a atins un nivel record, ritmul lunar de creştere al cash-ului din economie a încetinit comparativ cu anul trecut, când numerarul creştea cu două cifre lunar. Ten­dinţa către economisire, care se temperase în prima parte a anului, a revenit în ultimele luni în comportamentul consumatorilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO