ZF 24

Ce este Duster - Un SUV cu usi de Sandero si tractiune de la Nissan

07.03.2010, 14:14 62

Portiere de la Sandero, spate de la Nissan X-Trail si sistem detractiune integrala preluat de la modelele Renault Koleos si NissanQashqai, reprezinta elementele de baza ale noului SUV Dacia.

Prima data cand vezi in realitate un Duster realizezi cat de mult aevoluat Dacia de la primul Logan lansat in 2004, la Duster. Dinpunct de vedere al designului exterior, liniile noului SUV nu mai"tradeaza" reducerea de costuri prezenta la primul model. Existaelemente de design, atat la interior cat si la exterior care dau onota distincta masinii.

In habitaclu desi cei de la Renault puteau opta pentru o plansa debord distincta, Duster o "imprumuta" de la Sandero. In plus,aceasta dispune acum in partea de jos de comanda sistemului detractiune integrala plus butonul care decupleaza sistemul ESP.Acelasi selector pentru sistemul 4x4 se regaseste si pe modeleleNissan.

Tapiteria din piele reprezinta una dintre surprizele lui Duster.Calitatea acesteia este peste ceea ce ofera concurenta coreeana sila un nivel similar cu al lui Renault.

Un al doilea element care subliniaza progresul in ceea ce privestecalitatea il reprezinta sunetul produs de portiere, detaliu foarteimportant la marcile vest- europene. Acesta nu aminteste de Logansau Sandero, care "suna ieftin", ci este un sunet "plin". Al doilea"detaliu" il reprezinta faptul ca la hayonul portbagajului, peinterior, a fost amplasat un maner de inchidere, la fel ca la toateautomobilele "de volum". Astfel, se evita atingerea partiiexterioare a acestuia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO