ZF 24

Cel mai cautat subiect al anului Dacia Duster. Puneti aici intrebari legate de primul SUV de la Dacia redactorului nostru specializat pe segmentul auto, Bogdan Alecu

Cel mai cautat subiect al anului Dacia Duster. Puneti aici intrebari legate de primul SUV de la Dacia redactorului nostru specializat pe segmentul auto, Bogdan Alecu
22.02.2010, 14:05 752

Intrebare: Care este garda la sol exactbenzina/motorina ?

Garda la sol a unui Duster cu tractiune integrala va fi de 21 decentimetri, similara cu cea a unui off-roader. Celelalte SUVuricompacte de pe piata au o garda la sol de sub 20 de centimetri.Spre comparatie, Hyundai Tucson, unul dintre cele mai bine vanduteSUVuri compacte de pe piata locala din ultimii ani, are o garda de20 cm.

Intrebare: Se cunosc cumva detalii tehnicelegate de diferentialul spate? Este blocabil?

Raspuns: Dacia Duster are acelasi sistem detractiune integrala ca si Nissan Qashqai, X-Trail sau RenaultKoleos, sistem care dispune numai de diferential central blocabil,asadar nu va dispune si de diferential spate. Cu ajutorulselectorului amplasat la baza consolei centrale se poate comutaintre 3 moduri - 4x4 Auto (puterea este repartizata in principalcatre puntea fata, si atunci cand aceasta pierde aderenta automatsi catre rotile din spate) 4x4 Lock - (diferentialul centralrepartizeaza in mod egal puterea motorului intre rotile fata sispate, mod recomandat la rularea pe teren accidentat sau cuaderenta scazuta) si 4x2 (puterea este transmisa doar rotilor dinfata, pentru a se obtine pe asfalt uscat o economie a consumului decombustibil).

Intrebare: Pana la urma are sau nu Euro 5 DaciaDuster????

Raspuns: In 2010 Duster se va comercializa atatcu motorizari Euro 5, cat si cu motorizari Euro 4. Spre exemplu,versiunile de baza cu tractiune fata si motorizari diesel de 1,5litri dCi de 85 CP si benzina de 1,6 litri 105 CP, vor respectanormele de poluare Euro 4 deoarece pretul acestora este maimic.

Versiunile de top, cu tractiune integrala si motoare 1,5 dCi de107 CP diesel si 1,6 litri 105CP benzina vor respecta normele Euro5, pentru care pe piata locala nu se va plati taxa de poluare.

La nivelul pietelor vest-europene impozitele auto sunt calculatein primul rand in functie de emisiile de dioxid de carbon, faptpentru care Duster are in gama doua motorizari diesel de 1,5 litridCi, cu emisii de sub 120 de g CO2/km.

Puneti aici orice intrebari aveti legate de primul SUV de laDacia redactorului nostru specializat pe segmentul auto, BogdanAlecu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO