ZF 24

Cel mai scump restaurant din lume, El Bulli, inchis pentru totdeauna

Cel mai scump restaurant din lume, El Bulli, inchis pentru totdeauna (Foto: The Telegraph)
14.02.2010, 14:50 518

Restaurantul spaniol El Bulli, cunoscut pentru bucatariaavangardista moleculara condusa de chef Ferran Adria, isi vainchide portile pentru totdeauna incepand din 2011, informeaza TheTelegraph.

La doar cateva zile dupa ce a anuntat ca va inchide restaurantulexclusivist El Bulli pentru doi ani, chef Ferran Adria a decis cainchiderea va fi pentru totdeauna.

Conform declaratiilor facute de celebrul bucatar, restaurantulnu doar ca pierdea bani, dar era si sub presiunea clientilor inasemenea masura incat "in acel loc salbatic era imposibil sacontinui".

Dupa ultima masa ce va fi servita in decembrie 2011, FerranAdria isi va concentra atentia pe formarea unei academii pentrubucatari.

Adria, in varsta de 47 de ani, este considerat unul dintre ceimai mari bucatari din lume. Clientii care au reusit sa isi facarezervari la restaurantul din Costa Brava-Roses au participat lasuprasolicitarea restaurantului care, desi este deschis din iuniepana in decembrie, are deja 3.000 de persoane inscrise pe lista deasteptare.

Dupa 20 de ani de activitate in cadrul acestui restaurant, Adriaa decis sa inchida restaurantul. Acesta a declarat ca in fiecare anrestaurantul pierde jumatate de milion de euro, in ciuda faptuluica pentru privilegiul de a manca la El Bulli, un client trebuie saplateasca 200 de euro. Scump, dar nu si profitabil. Iar in vremuride criza, decizia vine de la sine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO