ZF 24

CEO-ul AIG cere angajatilor bonusurile inapoi

19.03.2009, 14:18 21

Seful asiguratorului American International Group (AIG) a declarat ca plata bonusurilor in valoare de 165 milioane dolari a fost facuta in incercarea de a preveni caderea companiei.

Edward Liddy, cel care a preluat conducerea AIG in septembrie odata cu interventia guvernului pentru salvarea companiei, a spus ca a cerut angajatilor care urmau sa primeasca peste 100.000 de dolari in bonusuri sa dea inapoi cel putin jumatate din banii primiti.

Acesta a mentionat ca, desi unii dintre angajati au inapoiat bonusurile in totalitate, altii au primit banii si au parasit compania.

Conform afirmatiilor facute de Liddy in fata Casei Reprezentantilor (camera inferioara a Congresului american), bonusurile erau necesare pentru a mentine in cadrul companiei pe cei mai importanti angajati care puteau sa scape de oblgatiunile in valoare de 2.700 miliarde dolari care au tras compania in jos.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO