ZF 24

Circulaţia rutieră în zona Eroilor se redeschide astăzi la ora 16.00

Circulaţia rutieră în zona Eroilor se redeschide...

Autor: Roxana Rosu

21.03.2016, 14:41 599

Circulaţia rutieră pentru transportul în comun şi pentru autovehiculele cu sarcina pe osie mai mică de 3,5 tone forţă între Splaiul Independenţei şi Facultatea de Medicină Carol Davila, pe bd. Eroilor şi bd. Eroii Sanitari se va redeschide astăzi, la ora 16.00, a anunţat Metrorex, în calitate de beneficiar al lucrărilor aferente Magistralei 5 de metrou.

La sfârşitul anului trecut, din cauza lucrărilor executate la tunelurile de metrou din zona Eroilor, asfaltul s-a lăsat cu câţiva centimetri, 14 persoane fiind evacuate din case şi cazate la un hotel din Capitală

Termenul final pentru finalizarea lucrărilor de reparaţii în zona era 22 martie.

”Metrorex a solicitat ca în perioada în care circulaţia de pe Bd. Eroilor este restricţionată, să se execute o altă lucrare, respectiv accesul care subtraversează Bd. Eroilor, acces care oricum ar fi necesitat o întrerupere a traficului în această zonă timp de trei luni (perioadă prevazută în proiect şi programată conform graficului general al lucrărilor pentru luna mai 2016), lucru care s-a şi realizat”, se arată în comunicatul companiei.

Lucrările de reparaţii au vizat refacerea sistemului rutier şi a trotuarelor, iluminat public, marcaje şi semaforizare.

Evenimentul care a condus la evacuarea unor imobile din zona Bulevardului Eroilor a avut loc în cursul zilei de sâmbătă, 12 decembrie, în timpul operaţiunilor pentru amenajarea viitoarei Magistrale 5 de metrou Drumul Taberei – Pantelimon. Reprezentanţii Metrorex explicau atunci că incidentul s-a petrecut din cauza rupturii unui puţ de epuisment, o structură amenajată în subteran, pe traseul magistralei funcţionale din zona Eroilor, ca parte a dispozitivului de evacuare a apei din pânza freatică.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO