ZF 24

Clinicile private reiau investiţiile şi anunţă recrutări de cel puţin 700 de medici, asistente şi personal de suport

Clinicile private reiau investiţiile şi anunţă...

Autor: Ioana David

10.01.2014, 00:08 217

♦ Marile companii din piaţa serviciilor medicale private anunţă investiţii în clinici pentru anul acesta, dar şi noi angajări după ce în 2013 proiectele au fost extrem de puţine ♦ La nivelul întregii industrii cuvântul de ordine rămâne prudenţa ♦ Sunt aşteptate şi restrângeri de activitate sau reorganizări  pentru unele clinici ♦ Niciunul dintre operatorii întrebaţi de ZF nu a anunţat creşteri de preţuri pentru serviciile oferite.

Anul 2014 va aduce o reluare a investiţiilor pentru o parte dintre companiile active pe piaţa privată de servicii medi­cale, însă proiectele se orien­tea­ză către clinici nu către spitale, aşa cum se întâm­pla în perioada 2011-2012. Chiar şi aceste noi clinici repre­zintă un semnal pozitiv în con­diţiile în care puţini au fost operatorii care s-au încumetat să investească în 2013.

Odată cu noile proiecte, companiile vor face şi noi angări. Spre exemplu, MedLife ar putea angaja aproximativ 500 de oameni, Re­gina Maria are un plan pentru 150 de noi an­ga­jaţi, iar Anima, companie de talie mai mică, şi-a propus încă 20 de noi posturi. Gral Medical şi-a bu­getat o creştere a personalului medical cu 20%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO