Companii

Planurile MedLife pentru 2014: investiţii în clinici în oraşele de peste 250.000 de locuitori şi lansarea unui card de sănătate

Planurile MedLife pentru 2014: investiţii în clinici...

Autor: Ioana David

01.01.2014, 14:02 1118

Mihai Marcu, preşedintele MedLife, cel mai mare operator de pe piaţa privată de servicii medicale, spune că anul 2014 “se anunţă a fi bun” pentru compania pe care o conduce iar principalele două proiecte pe care le are în vedere sunt extinderea în toate marile oraşe şi implementarea unui nou produs, cardul de sănătate MedLife.

“Extinderea pe care o vizăm pentru anul viitor este un punct central al agendei noastre, şi avem ca şi miză să devenim prima companie din sectorul medical privat care va avea acoperire naţională în România (…) Considerăm că Sistemul Medical MedLife nu va fi pe deplin realizat decât în momentul în care vom avea o acoperire a acestor oraşe (de peste 250.000 de locuitori – n.red.), acesta fiind şi motivul pentru care am pregătit programul de dezvoltare regională, urmând ca până la finele anului 2014 să finalizăm acest proiect”, a spus Marcu pentru MedLife.

Anul trecut, compania a avut o cifră de afaceri cumulată de 63 mil. euro (ezultatul consolidat la nivel de grup a fost de aproximativ 59 mil. euro). Pentru 2013, MedLife aşteaptă o cifră de afaceri de 72 mil. euro, ceea ce o plasează pe primul loc în topul celor mai mari jucători de p epiaţa privată de sănătate.

Un alt plan al MedLife de anul viitor îl reprezintă lansarea cardului de sănătate, care potrivit companiei, presupune că pacienţii vor avea acces, în orice unitate, la tot istoricul medical (investigaţii şi analize medicale).

MedLife a fost una dintre cele mai dinamice companii din industria de profil, inaugurând aproape în fiecare an noi clinici şi spitale. Spre exemplu, în 2011, unul dintre cei mai activi ani pentru companie, MedLife a inaugurat un spital de ortopedie, unul de pediatrie, o clinică de dermatologie estetică, un spital privat la Braşov, a achiziţionat clinica Eva, grupul Genesys Arad, dar a mai deschis şi alte clinici.

“Deşi am întâmpinat mari dificultăţi în obţinerea avizelor şi autorizaţiilor necesare în acest an (2014 – n.red.) sperăm să demarăm începând cu primele luni investiţiile în clinici de mari dimensiuni în Constanţa, Galaţi, Iaşi şi Craiova, şi ca toate aceste unităti să fie funcţionale până la finele anului viitor”, a completat Marcu.

MedLife deţine nouă clinici de mari dimensiuni, şase spitale, opt laboratoare, dar din cadrul reţelei mai fac parte şi alte unităţi.

Compania a fost înfiinţată în 1996, iar zece ani mai târziu a atras în acţionariat International Finance Corporation (IFC), divizia de investiţii private a Băncii Mondiale. Ulterior, în 2009, în acţionariat a intrat şi fondul de investiţii SGAM.

Pachetul majoritar de acţiuni este deţinut de familia Marcu.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO