ZF 24

Compania aeriană arabă FLYNAS a angajat 22 de însoţitoare de bord la Cluj

Compania aeriană arabă FLYNAS a angajat 22 de...

Autor: Laurentiu Cotu

27.01.2014, 16:56 647

Operatorul aerian low-cost FLYNAS (fostă NAS AIR) din Arabia Saudită a angajat 22 de persoane în cadrul unui eveniment de recrutare a însoţitorilor de bord, organizat la Cluj-Napoca de către RSC Consulting, reprezentant în România al companiei internaţionale MECCTI Ldt., specializată în recrutare de personal pentru companiile de aviaţie din ţările din Orientul Mijlociu.

La evenimentul de la Cluj au participat în total 81 de candidate, iar 30 dintre acestea au ajuns în proba finală. Majoritatea finalistelor au vârste cuprinse între 21 şi 25 de ani, cu domicilii în judeţele Cluj, Hunedoara, Mureş, Galaţi, Buzău, Constanţa, dar şi Bucureşti. Toate cele 30 de candidate sunt absolvente de studii superioare, iar unele dintre acestea au absolvit Şcoala de aviaţie din Bucureşti.

’’Oficialii companiei arabe apreciază, respectă şi au mare încredere în aptitudinile şi competenţele tinerelor românce. De aceea, la această sesiune, din echipa de recrutori a făcut parte şi o însoţitoare de bord din România, care a fost selectată de către noi la prima sesiune, organizată în luna iunie 2013 pentru compania FLYNAS’’, a declarat Steluţa Racolţa, general manager RSC Consulting.

În urma sesiunii de recrutare din luna iunie 2013, compania FLYNAS a mai angajat încă 23 de tinere din România. Acestea au parcurs perioada de training, profesând deja ca şi însoţitor de bord, în baza contractului de muncă încheiat pe o perioadă de 2 ani. FLYNAS oferă contract de muncă pe o perioadă de doi ani, salariul lunar fiind de peste 2.000 de dolari, în funcţie de orele de zbor efectuate.

Totodată, se oferă cazare, masă şi echipament gratuit, plus asigurare de sănătate, asigurare de viaţă şi 30 de zile de concediu de odihnă anual, conform unor informaţii anterioare furnizate de RSC Consulting. Salariul unei însoţitoare de bord care lucrează pentru o companie din România începe de la 600-700 de euro, în timp ce în străinătate se poate ajunge şi la 3.000 de euro.

Operatorul aerian low-cost FLYNAS şi-a început activitatea în anul 2007, iar în prezent efectuează mai mult de 950 de zboruri săptămânal, pe 88 de rute. În total, FLYNAS a transportat mai mult de 12 milioane de pasageri, cea mai mare creştere fiind înregistrată în perioada ianuarie 2012-septembrie 2013, când au fost transportaţi peste 5,5 milioane de pasageri. Compania are peste 750 de angajaţi.

RSC Consulting, care se ocupă de recrutarea în România a însoţitorilor de bord pentru operatorul aerian low-cost FLYNAS, a fost înfiinţată în anul 2007, în Cluj-Napoca, ca furnizor de programe de formare profesională, de către Steluţa Racolţa, fost director general şi preşedinte al companiei de asigurări ARDAF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO