ZF 24

Companiile aeriene americane cu rute internationale reduc locurile pentru clasa I si Business

22.06.2009, 10:01 17

Companiile aeriene americane aflate in dificultate reduc numarul locurilor pentru clasa I si clasa Business in favoarea locurilor coach la zborurile internationale in asteptarea unor semne de revenire a transportului aerian clasa de lux.

Pana acum, aceste semne sunt slbae, dar daca economia mondiala se va redresa, companiile aeriene cu cele mai bune rute internationale isi vor reveni rapid, informeaza Reuters.

Pana atunci, totusi, companiile aeriene globale - in principal cele care au prezenta transpacifica - vor avea mult mai mult de suferit de pe urma crizei decat celelalte.

In ultimii ani, companii aeriene United Airlines si Norhwest Airlines, care a preluat anul trecut Delta Air Lines, au pus mare accent pe clasa I si cea Business pentru calatoriile internationale in speranta atragerii oamenilor de business catre rutele acestora.

De asemenea, au incercat sa treaca de la rutele domestice, mult mai competitive, la zborurile internationale, luptandu-se mai ales pentru destinatii din China.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO