ZF 24

Congresul SUA extinde o investigatie privind activitatea agentiilor de rating

30.09.2009, 19:22 16

O comisie a Congresului Statelor Unite va extinde o investigatiereferitoare la activitatea agentiilor de rating, pentru a aflamotivele pentru care autoritatile de reglementare au ignoratavertismentele unui fost director al Moody's privind nereguli inevaluarea ratingurilor, transmite Reuters.

"Vrem sa analizam de ce Comisia americana pentru bursa si valorimobiliare (SEC) nu a reactionat la motivele de ingrijorare expusede Scott McCleskey, fost vicepreşedinte al Moody's", a declaratrepublicanul Edolphus Towns, seful comitetului pentru supravegheresi reforma guvernamentala din Camera Reprezentantilor, lateleviziunea CNBC.

McCleskey, care a raspuns de asigurarea unor practici corecte laMoody's, a trimis SEC o scrisoare, in martie 2009, in care a aratatca a fost ignorat sistematic, atunci cand a avertizat ca agentia numonitorizeaza corect ratingurile obligatiunilor municipale.

Eric Kolchinsky, un director al Moody's care a fost suspendatrecent, va declara la randul sau in Congres ca analizele deatribuire a ratingurilor sunt respinse de catre conducere, care nule iau in considerare pentru a obtine venituri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO