ZF 24

Consiliul Judeţean Cluj investeşte 9,5 mil.euro într-un abator

Consiliul Judeţean Cluj investeşte 9,5 mil.euro...

Autor: Laurentiu Cotu

28.08.2014, 16:02 227

Consiliul Judeţean Cluj a demarat un proiect de 42,2 mil. lei (aproximativ 9,5 mil. euro), finanţat în principal din fonduri proprii, pentru construcţia în localitatea Iclod, la 24 km de municipiul Cluj-Napoca, a unei unităţi de abatorizare, tranşare şi livrare carne.

Abatorul va avea o suprafaţă construită de peste 3.800 mp, iar proiectul va fi implementat într-o perioadă de doi ani. În noua unitate se vor sacrifica bovine, porcine şi ovine, capacitatea zilnică de procesare a abatorului fiind de aproximativ 100 de bovine, 260-300 de porcine, respectiv 500-800 de ovine.

Secţia de tranşare carne va avea o capacitate de procesare de 10 tone de carne pe zi.

’’Indicatorii tehnico-economici ai investiţiei în unitate de abatorizare, tranşare şi livrare carne au fost aprobaţi. Unitatea va fi construită în comuna Iclod, din fonduri alocate de către bugetul judeţului Cluj şi alte fonduri legal constituite cu această destinaţie, iar durata de realizare a investiţiei este de 24 de luni’’, conform reprezentanţilor Consiliului Judeţean Cluj. Principalii benficiari ai acestui abator vor fi crescătorii de animale, constituiţi în asociaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO