ZF 24

Creştere temperată pentru leasingul operaţional în primul trimestru

Creştere temperată pentru leasingul operaţional în...

Autor: Bogdan Alecu

22.05.2014, 11:06 171

Piaţa de leasing operaţional a înregistrat în primul trimestru al anului o crestere de 3,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, depăşind pragul de 43.000 de unităţi. Astfel, în primele trei luni ale anului au fost înmatriculate aproximativ 2.300 de autovehicule noi de către companiile de leasing operaţional, reprezentând peste 14% din totalul înmatriculărilor de autoturisme şi autovehicule comerciale uşoare noi. Evoluţia înregistrată în 2014 este corespunzătoare acestei perioade de început de an.

Conform datelor centralizate de Asociaţia Societăţilor de Leasing Operaţional, în topul primelor cinci companii membre intră: LeasePlan România, ALD Automotive, Porsche Mobility, Arval Service Lease România şi Fleet Management Services.

Pentru anul 2014, având în vedere interesul pentru leasing operaţional şi servicii de management de flote, manifestat prin creşterea numărului de solicitări din partea companiilor deţinătoare de parcuri auto,  estimăm că piaţa totală de leasing operaţional ar putea ajunge la finalul anului la un număr de aproximativ 45.000 unităţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO