ZF 24

Criza alunga somnul: 44% dintre angajatii britanici nu pot dormi din cauza stresului

Criza trezeste somnul: 44% dintre angajatii britanii nu pot dormi din cauza stresului
06.01.2009, 11:23 16

Aproape jumatate dintre angajatii din Marea Britanie nu mai pot dormi din cauza stresului de la serviciu, arata un studiu realizat SkillSoft, un furnizor global de servicii e-learning. Potrivit analizei, la inceputul unui an care se anunta greu, 92% dintre angajatii britanici sunt stresati la locul de munca, in vreme ce 31% se tem ca in 2009 vor fi suprasolicitati.

De asemenea, tot din cauza stresului, aproape o treime dintre salariatii din Regatul Unit au devenit extrem de emotivi, in vreme ce 15% au inceput sa bea pentru a face fata presiunii. “ Exista o stare de nesiguranta privind stabilitatea joburilor, iar oamenii sunt nervosi pentru ca nu cred ca dispun de calitatile necesare pentru a-si putea pastra locurile de munca”, spune Kevin Young, managing direct al SkillSoft pe regiunea EMEA. Studiul mai mai arata ca aproape un sfert dintre angajati simt ca isi pierd controlul pe parcursul zile, o treime se simt frustrati de atmosfera de la serviciu, in vreme ce 15% cred ca nu benefiaza de suficiente ore de training, care sa le permita sa-si exercite jobul asa cum isi doresc. Studiul a fost realizat la sfarsitul lunii noiembrie 2008, pe un esantion de 3.000 de respondenti, din 14 sectoare de business.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO