ZF 24

Criza ieftineste apartamentele din Cluj cu pana la 40%. Urmeaza falimentele

29.10.2008, 13:18 16

Cu banii cu care in primavara lui 2008 se putea cumpara un apartament la Cluj, acum se poate lua aceeasi locuinta, plus o masina. Motivul? Criza financiara face ca bancile sa fie mai prudente, creditele mai putine, iar cumparatorii in expectativa. Agentii imobiliari consultati de Clujeanul sustin ca apartamentele costa cu 15-40% mai putin, dar ca, pe de alta parte, va urma un val de falimente in randul dezvoltatorilor care au pornit la drum fara fonduri proprii, bazandu-se pe vanzari. Efectele sunt diferite in randul locuintelor noi, al celor de lux dar si al apartamentelor din cladiri vechi, afectate la randul lor.

"Vorbim in principal de o asezare a pietei imobiliare, deoarece acum vor incepe sa se cearna investitorii, iar cei care au pornit intr-un moment cu cerere mare, dar fara vreo finantare si bazandu-se doar pe banii luati pe apartamente, vor disparea. Vom asista cu siguranta la un val de falimente in acest domeniu in urmatoarele luni", a explicat Doru Lupeanu, director de marketing la agentia imobiliaraGrup de Lux.

Citeste mai multe despre efectele crizei pe piata locuintelor din Cluj in Clujeanul.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO