ZF 24

Cum au devenit nouă antreprenori cu afaceri de 325 de milioane de euro şi 3.600 de angajaţi campionii în business ai Transilvaniei şi Banatului

Cum au devenit nouă antreprenori cu afaceri de 325 de...

Autor: Laurentiu Cotu

25.10.2013, 00:08 34
Perseverenţă, un ţel bine stabilit şi multă muncă, acestea sunt doar câteva dintre ingredientele care i-au ajutat pe nouă antreprenori români din Transilvania şi Banat să ajungă la afaceri însumate de 325 mil. euro, să obţină un câştig total de 37,5 mil. euro şi să angajeze peste 3.600 de oameni.
 
În ciuda unui context economic dificil, companiile antrepreno­ria­le din Transilvania şi Banat pre­miate la Cluj de Ziarul Fi­nanciar în cadrul celei de-a şasea ediţii „Campionii în busi­ness ai Transil­va­niei şi Bana­tu­lui“ au avut afa­ceri în creştere în 2012. Transil­va­nia este regiunea cu cel mai mare ritm de creştere a cifrei de afa­ceri în 2012 faţă de 2011, plus 11,3%, po­trivit datelor ana­lizate în cadrul progra­mului antreprenorial „Cam­pioni în Business“.
 
Printre companiile de­ţinute de an­tre­prenorii ro­mâni din Transilvania şi Ba­nat, care au înregistrat anul trecut profit şi o creştere importantă a cifrei de afa­ceri, dar şi a numărului de angajaţi fa­ţă de anul prece­dent, se numără şi li­de­rul pie­ţei locale a cărnii de pa­să­re Transavia, deţi­nu­tă de Ioan Popa.
 
Compania fondată de Ioan Popa a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 426,9 mil. lei (peste 96 mil. euro), mai mult cu 19% faţă de anul anterior, un pro­fit net de peste 33,7 mil. lei (7,6 mil. euro), cu un număr mediu de 982 de an­gajaţi, conform site-lui Ministerului de Finanţe.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO