ZF 24

Depozitele băncilor străine s-au stabilizat la 6,5 mld. euro, dar riscul retragerii fondurilor din filialele locale se menţine ridicat

Depozitele băncilor străine s-au stabilizat la 6,5 mld....

Autor: Razvan Voican

15.04.2014, 00:08 89
Depozitele pe termen mediu şi lung ale străinilor deschise în bănci locale - în special forme de sprijin din partea băncilor-mamă, s-au stabilizat în perioada februarie – martie la circa 6,5 miliarde de euro, semnalizând o întrerupere a hemoragiei manifestate în ultimii doi ani, deşi per ansamblu procesul de dezintermediere a dat semne de accelerare anul trecut.
 
Stocul depozitelor marchează o scădere de circa două miliarde de euro faţă de 2011, când atinsese vârfuri de 8,6 miliarde de euro.
 
Potrivit celei mai recente evaluări a FMI, sistemul bancar s-a confruntat cu o reducere de 19% a finanţărilor din partea băncilor-mamă de la sfârşitul lui 2012 şi până în decembrie 2013. În comparaţie cu nivelul din 2011, căderea finanţării este de 30%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO