ZF 24

Dezastru: cel mai mare angajator din Botoşani este spitalul de urgenţă

Dezastru: cel mai mare angajator din Botoşani este...

Autor: Adelina Mihai

16.04.2014, 00:07 816

Cu un PIB per capita la jumătate faţă de media la nivel naţional, judeţul Botoşani este unul dintre cele mai sărace din România, ocolit de investitori, cu numai 12% din populaţie angajată, arată analiza ZF din rubrica „Economia judeţelor, la raport“.

Spitalele, direcţia judeţeană de asistenţă socială, angajatorii din industria textilă (Formens, Artsana, Serconf, Conted, GT Company, Carreman, Rolana Tex, New Fashion, Italpant), compania de apă, direcţia silvică  sau Protopopiatul Botoşani sunt cei mai mari angajatori din judeţ. Cu o populaţie de peste 400.000 de persoane din care doar 50.000 au statut de salariat şi cu o economie în care investiţiile străine lipsesc, migraţia a fost singura soluţie viabilă pentru locuitori.

„Din nefericire, în judeţul Botoşani situaţia nu este tocmai roz, în ciuda eforturilor făcute de autorităţi pentru atragerea de investiţii, pentru că locuri de muncă noi nu s-au prea creat în ultimii ani. Avem un mare deficit la capitolul infrastructură, la care se adaugă şi instabilitatea economică“, a explicat Daniela Lozneanu, inspector-şef adjunct în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă din Botoşani.

Salariul mediu net în Botoşani este de circa 1.200 lei pe lună, cu o treime mai mic decât cel mediu net pe economie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO