ZF 24

Doi absolvenţi de ASE au investit 35.000 de euro într-un magazin online de cadouri

Doi absolvenţi de ASE au investit 35.000 de euro...

Autor: Corina Mirea

05.05.2014, 00:00 314
Angela şi Alexandru Stan, un cuplu de tineri sudat încă de pe băn­cile Academiei de Studii Eco­no­mice din Bucureşti (ASE), au renunţat anul trecut la sta­tu­tul de salariat pentru a-şi des­chide un ma­gazin online de cadouri în urma unei investiţii de 35.000 de euro.
 
„Ideea a venit în momentul în care trebuia să căutăm cadouri pentru prie­tenii noştri. Căutam ceva creativ, amu­zant şi util. Nu voiam să luăm un alt set de vin sau un alt pachet de poker, aşa că am decis să facem ceva. Am căutat produse inedite în toată lumea, la preţuri accesibile, care nu se înca­drează în lista obişnuită de ca­douri: cravate, eşarfe, parfumuri, por­to­­fele şi altele de acest gen. Cu toţii avem destule lucruri inutile prin casă ce prind praf“, spune Angela Stan, 30 de ani, absolventă de conta­bi­li­tate la ASE (la fel ca soţul său).
 
În prezent în magazinul Mind­blo­wer, deschis la începutul lunii de­cem­brie, produsele comercializate provin de la 80 de furnizori diferiţi din Euro­pa, SUA, Canada şi Asia, iar cei doi antreprenori spun că le oferă clienţilor şi consultanţă (propun cadouri în funcţie de modul în care este carac­te­ri­zată de prieteni sau de colegi per­soana căreia îi vor fi livrate). Coletele ajung la clienţi în 24 de ore de la co­mandă.
 
În prezent, Mindblower nu are an­ga­jaţi, Angela şi Alexandru Stan fiind cei care se ocupă atât de coordonarea celor şase colaboratori (din agenţii spe­cializate în comunicare sau freelan­ceri pentru zona de IT şi con­ta­bi­litate), dar şi de preluarea co­men­zilor şi de împachetarea cadourilor.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO