ZF 24

Dragoi, seful Trezoreriei: Interes foarte puternic pentru eurobonduri din Germania si Austria

Dragoi, seful Trezoreriei: Interes foarte puternic pentru eurobonduri din Germania si Austria
12.03.2010, 16:34 26

Eurobondurile de 1 mld. euro lansate joi de Romania au starnitcu precadere un interes foarte puternic din partea investitorilordin Germania si Austria, afirma Bogdan Dragoi, secretar de stat inMinisterul Finantelor responsabil cu Trezoreria.

"Suprasubscrierea de 5 ori a emisiunii de eurobonduri ne-a permissa selectam tipul de investitori care ne-a interesat, adica sa nuluam bani de la cei cu miza preponderent speculativa. As remarca uninteres foarte puternic al investitorilor din Germania si Austria",a declarat Dragoi pentru ZF.

El spune ca Romania a reusit sa prinda un moment foarte bun pentrua iesi pe piata, succesul operatiunii fiind sustinut de deciziileagentiilor de rating Fitch si Standard&Poor"s de a imbunatatiperspectiva de rating a Romaniei de la "negativa" la "stabila",precum si de roadshow-ul din aceasta saptamana desfasurat in cincicentre financiare europene si care "a fost foarte important pentruca ne-a creat multa vizibilitate".

Cititi luni in ZF mai multe comentarii privind prima emisiune deeurobonduri de 1 mld. euro lansata de Romania

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO