ZF 24

Dual-laptop de la Asus?

Dual-laptop de la Asus?
03.03.2009, 15:40 50

Asustek a dezvaluit un nou tip de laptop, momentan in stadiul de prototip, care functioneaza fara tastatura fizica. Dispozitivul dispune de doua ecrane in loc de unul, ambele fiind touch-sensitive si capabile sa prezinte o tastatura virtuala sau un trackpad (in loc de mouse).

Cele doua touchscreen-uri ofera flexibilitatea si functiile unui laptop, dar pot fi folosite si ca un cititor de e-book-uri sau hub multimedia. Daca este folosit ca un cititor de e-book, dispozitivul poate fi tinut ca o carte, iar paginile pot fi “rasfoite” doar prin gesturi sau atingeri ale ecranului. Cele doua ecrane pot fi adaptate, transformand laptop-ul intr-un dispozitiv multimedia in care ambele ecrane sa devina unul singur. De asemenea, tastatura poate fi “intinsa” pe ambele ecrane sau “micsorata” pe unul singur, in functie de nevoia de spatiu a utilizatorului.

“Panoul dublu ofera un spatiu de lucru flexibil pe care utilizatorii il pot adapta pentru a se potrivi cu nevoile lor de moment. Prin gesturi, recunoasterea scrisului de mana si functia multi-touch, utilizatorii vor folosi o suprafata de control intuitiva”, au declarat reprezentantii Asus.

Prototipul este expus la targul CeBIT care are loc la Hanovra in aceasta saptamana, functioneaza pe baza sistemului Windows 7. Asus nu a oferit detalii despre o data posibila de lansare.

Design-ul laptop-ului prototip a fost creat cu ajutorul utilizatorilor, pe site-ul WePC.com, un proiect initiat de Intel si Asus. Conceptul este inca in lucru, iar clientii sunt asteptati sa ofere feedback.

Conceptul de laptop dual-screen nu este nou. Campania “One Laptop Per Child” a anuntat anul trecut planuri cu privire la un laptop similar care va include o tastatura touch-sensitive si doua touch-screen-uri. Denumit XO-2, acest tip de laptop va permite utilizarea sa ca e-book. XO-2 reprezinta un upgrade al laptop-ului XO, si va fi lansat in 2010.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO