ZF 24

EnergoBit termină anul viitor o investiţie de 20 mil. euro în construcţia de microhidrocentrale

EnergoBit termină anul viitor o investiţie de 20 mil....

Autor: Laurentiu Cotu

11.10.2013, 00:05 146
EnergoBit Cluj, una dintre cele mai mari companii active în domeniul echipamentelor şi lucrărilor pentru industria energetică, preluată la finalul anului trecut de fondul polonez de investiţii Innova Capital, derulează un proiect de investiţii de 20 mil. euro, ce presupune realizarea mai multor microhidrocentrale, de 1 MW fiecare.
 
În cadrul acestui program de investiţii EnergoBit a finalizat deja prima microhidrocentrală de 1 MW la Răchiţele, judeţul Cluj, urmând ca până la finele anului să fie pusă în funcţiune şi cea de a doua, construită în Sovata.
 
„Vom finaliza anul viitor investiţia în energie hidro, care se ridică la aproximativ 20 de milioane de euro. Proiectul constă în realizarea a cel puţin zece microhidrocentrale, de 1 MW, pentru care avem în prezent finan­ţare“, a declarat pentru ZF Transilvania Ştefan Gadola, vicepreşedinte executiv.
 
Investiţia în realizarea unei microhidrocentrale de 1 MW se ridică la 1,8 - 2 milioane de euro, spune el. Totodată, com­pania are în derulare un alt proiect, în domeniul energiei eoliene. Astfel, în luna martie a anului viitor va fi pusă în funcţiune prima parte dintr-un parc eolian de 27 MW, în Tulcea, urmând ca până la finele anului 2014 întregul proiect să fie finalizat. În prima etapă investiţia se ridică la 22 milioane de euro, însă vor mai fi investiţi alţi 10 milioane de euro până la finalizarea proiectului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO