ZF 24

Erste Bank se desparte de BCR Asigurari de Viata

26.03.2008, 20:09 20

Grupul austriac Erste Bank, actionarul majoritar al BCR, vinde subsidiara de asigurari de viata a bancii din Romania, afirma surse de pe piata. Procedurile ar fi chiar mai avansate decit in cazul companiei de asigurari generale, BCR Asigurari.
Erste Bank urmeaza sa difuzeze in aceasta seara un comunicat de presa privind deciziile luate referitor la companiile de asigurari ale BCR.
Sursele citate sustin ca Erste vinde tot business-ul de asigurari de viata din cadrul grupului. O subsidiara similara BCR Asigurari de Viata detine si banca ceha Ceska Sporitelna, membra Erste Group.
In cazul BCR Asigurari, un partener de negocieri este grupul Vienna Insurance, care detine deja mai multe companii de asigurari pe piata romaneasca - Omniasig, Asirom - Unita, si ar ajunge la o pozitie foarte puternica pe piata in cazul unei noi achizitii.
In 2003, dupa ce cumparase Ceska Sporitelna, Erste Bank a vindut subsidiara de asigurari non-viata a acesteia tot catre Vienna Insurance.
Erste si Vienna Insurance au dezvoltat un parteneriat atit in Austria, cit si pe alte piete din Europa Centrala si de Est. De pilda, Vienna Insurance detine 5% din banca de locuinte a grupului Erste.
In urma cu un an, Manfred Wimmer, principal responsabil cu integrarea BCR in grupul Erste si actual CEO al bancii romanesti, afirma ca "asigurarile de viata vor fi un segment foarte important si la BCR, unde vom crea un model de bancassurance". "Mult mai putin importante vor fi asigurarile non-viata", spunea Wimmer in februarie 2007.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO