ZF 24

Esec pe linie pentru Miron Mitrea

19.12.2008, 14:43 26

Miron Mitrea, lider important al PSD si unul dintre partizanii aliantei dintre PSD-PD-L a pierdut dintr-un foc pozitia de lider al senatorilor social-democrati si pe cea de vicepresedinte al Senatului.

Noul parlament isi desemneaza astazi liderii – sefi ai celor doua Camere, sefi de grup si lideri ai partidelor.

Grupul senatorial PSD-PC a decis ca Mitrea nu poate candida pentru pozitia de vicepresedinte al Senatului (sef al Senatului va fi Mircea Geoana – PSD – potrivit intelegerii cu PD-L) pentru ca o astfel de pozitie fusese convenita in prealabil sa fie acordata Partidului Conservator care a intrat in alegeri pe aceleasi liste cu social-democratii. Functia de vicepresedinte al Senatului va fi ocupata, foarte probabil, de Dan Voiculescu (singurul senator PC), fostul lider conservator. Inainte de a se decide sa atace pozitia de vicepresedinte al Senatului Miron Mitrea o pierduse pe cea de lider al grupului senatorilor PSD-PC. Lider al senatorilor PSD-PC a fost ales (prin vot) Ion Toma unul dintre senatorii din asa numitul grup de la Olt, care in trecut l-a ajutat pe liderul formatiunii, Mircea Geoana, impotriva "grupului de la Cluj".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO