Auto

Exclusiv ONLINE: Proprietarii de masini scumpe cumpara polite de asigurare cu ziua

Exclusiv ONLINE: Proprietarii de masini scumpe cumpara polite de asigurare cu ziua
08.04.2010, 00:00 80

Proprietarii de masini de lux, in valoare de sute de mii deeuro, incheie polite de asigurare cu ziua, nu pentru un an intreg,pentru a-si reduce costurile legate de asigurarea CASCO, a careivaloare poate ajunge chiar si la cateva zeci de mii de euro pean.

Practic, proprietarul unui Ferrari sau Rolls Royce cumpara oasigurare care ii acopera doar un anumit numar de zile pe an sitrebuie sa anunte asiguratorul de fiecare data cand iese in trafic.Si asta deoarece pretul unei asigurari obisnuite ar fi foarte mare.Spre exemplu, pentru un automobil in valoare de 300.000 de euro,pretul asigurarii CASCO este de circa 18.000-20.000 de euro pe an.Prin politele cumparate "cu ziua" costurile legate de asigurare potfi reduse la jumtate.

"Exista clienti care cer astfel de asigurari, deoarece altfelprimele de asigurare sunt foarte mari. Daca masina costa o jumatatede milion de euro, asigurarea se ridica la 30.000 de euro pe an.Este foarte mult, cu aceasta suma iti mai iei o masina buna.Clientul fie specifica in contract numarul de zile in care vrea sacircule cu masina si anunta asiguratorul atunci cand iese intrafic, fie alege o anumita perioada din an in care masina sa fieasigurata. De exemplu, daca are o decapotabila, poate alege lunileiulie si august", explica Bogdan Andriescu, presedintele UniuniiNationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta inAsigurari (UNSICAR - asociatia profesionala a brokerilor deasigurari).

In cazul Forza Rossa, importatorul Ferrari pe piata locala,masinile din flota de inchirieri sunt asigurate CASCO pe o perioadadeterminata, o saptamana sau o luna, potrivit oficialilorcompaniei, in conditiile in care cel mai ieftin model porneste dela aproximativ 180.000 de euro si poate ajunge chiar si la peste300.000 de euro.
In prezent in Romania sunt inmatriculate peste 40 de automobileRolls Royce, cu un pret mediu de peste 200.000 de euro, la care seadauga peste 150 de modele Ferrari, Lamborghini sau Bentley, careau o valoare cuprinsa intre 100.000 si 350.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO