ZF 24

Firmele din Constanţa pot cere avize de forţă majoră şi sunt exonerate de la îndeplinirea contractelor din cauza vremii extreme

Firmele din Constanţa pot cere avize de forţă majoră...

Autor: Roxana Rosu

10.01.2017, 13:25 490

Firmele din judeţul Constanţa pot cere Camerei de Comerţ  eliberarea unui aviz de forţă majoră, ca urmare a condiţiilor meteo extreme, menit să exonereze de răspundere contractuală partea care invocă evenimentul de forţă majoră şi care nu şi-a îndeplinit sau nu-şi poate îndeplini, total sau parţial, obligaţiile asumate printr-un contract.

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa este singura instituţie care poate aviza cazurile de forţă majoră în judeţ.

Până la acest moment,  s-au înregistrat numeroase solicitări, primite din partea agenţilor economici.

Agenţii economici afectaţi de evenimentul de forţă majoră trebuie să notifice partenerilor contractuali existenţa acestei situaţii, care împiedică executarea totală sau parţială a obligaţiilor contractuale, în termenul stipulat în contract sau, în absenţa unei astfel de prevederi, într-un termen rezonabil de la declanşarea forţei majore, urmând ca ulterior să prezinte avizul de forţă majoră eliberat de CCINA Constanţa. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO