ZF 24

Firmele pot afla in 15 zile daca statul le amana datoriile

Firmele pot afla in 15 zile daca statul le amana datoriile
23.07.2009, 18:48 32

Firmele care vor sa beneficieze de amanarea la plata a obligatiilor fiscale trebuie sa depuna o scrisoare de garantie bancara cu o valabilitate mai mare cu doua luni decat perioada de amanare, iar termenul de solutionare a cererilor este de cel mult 15 zile de la data depunerii, potrivit normelor metodologice publicate astazi.

Guvernul a adoptat la sfarsitul lunii iunie o ordonanta de urgenta prin care firmele care nu aveau obligatii fiscale la 30 septembrie 2008 si care nu se afla in insolventa pot solicita amanarea la plata datoriilor catre stat, pe un termen de maximum sase luni, oferind garantii imobiliare.

Potrivit normelor, in situatia in care firmele ofera bunuri drept garantie, autoritatile fiscale pot sa verifice existenta faptica a acestora. Intr-un an calendaristic, amanarea la plata se acorda o singura data si nu poate sa depaseasca data de 20 decembrie. Amanarea la plata a obligatiilor fiscale neachitate la termen se acorda la cererea contribuabililor indiferent de forma de proprietate, modul de organizare si data infiintarii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO