ZF 24

Fondul de investitii KKR se listeaza la New York

28.07.2008, 16:25 34

Fondul american de investitii Kohlberg Kravis Roberts (KKR), condus de Henry Kravis si George Roberts, intentioneaza sa se listeze la bursa de la New York pana la sfarsitul acestui an, valoarea de piata a grupului fiind estimata la 15 miliarde de dolari (9,5 miliarde de euro), scrie Bloomberg.
KKR a abandonat vanzarea de actiuni pe care intentiona sa o faca acum mai bine de un an, si va deveni publica prin preluarea unui fond creat de companie, cu sediul in Amsterdam. Cand achizitia va fi finalizata, in luna decembrie, actiunile vor fi listate la bursa din New York, conform anuntului facut de KKR. Kravis si Roberts nu vor acumula capital suplimentar in aceasta tranzactie, desi acesta fusese scopul initial. Cu toate acestea, ei vor obtine activele fondului, in valoare de 4,56 miliarde de dolari (2,89 miliarde de euro) si vor emite actiuni noi in vederea efectuarii de achizitii si a atragerii si pastrarii angajatilor.
Cei doi veri, care au pus bazele companiei in anul 1976, considera ca transformarea firmei in una publica este esentiala pentru extinderea KKR. Dupa ce a castigat 814,8 milioane de dolari (516,8 milioane de euro) in 2007, KKR a avut pierderi in valoare de 117,9 milioane de dolari (634.000 de euro) de la inceputul acestui an, pe fondul scaderii valorii companiilor pe care le detine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO