Fondul Proprietatea pregăteşte cea mai mare vânzare de până acum: o participaţie de peste 5% din Petrom

26 feb 2014 Autor: Andrei Chirileasa

Fondul Proprietatea a selectat Goldman Sachs şi Wood să pregătească vânzarea unei participaţii consistente din OMV Petrom (SNP), potrivit unor surse din piaţă. Pachetul în discuţie ar fi de minimum 5%, iar valoarea tranzacţiei ar porni de la 275 mil. euro şi ar putea urca până la un miliard de euro dacă fondul decide să-şi vândă întreaga participaţie de 19%.

Activitatea tot mai slabă de pe bursă din ultima perioadă, precum şi faptul că acţiunile OMV Petrom nu au reacţionat aproape deloc la profitul record anunţat săptămâna trecută de companie ar putea avea legătură cu intenţia Fondului Proprietatea (FP) de a vinde un pachet de minimum 5% din Petrom în perioada următoare, potrivit unor surse din piaţa de capital.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.02.2014

 
Cuvinte cheie:
vanzare
, fondul proprietatea
, petrom
, fond
, proprietate
, crestere
, participatie
, pregateste
, actiuni
, bursa
, pachet
, tranzactie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide