ZF 24

Fortune: Apple, cea mai admirata companie din lume

02.03.2009, 20:40 33

Producatorul telefoanelor mobile iPhone si al calculatoarelor Mac, Apple, a reusit sa se mentina pe primul loc in topul celor mai admirate companii din lume, elaborat de revista Fortune.

Clientii companiei au ramas loiali brandului, in ciuda unei piete a PC-urilor in cadere, Apple reusind sa vanda in primul trimestru al anului 22,7 milioane iPod-uri (in crestere cu 3% fata de anul anterior), 2,5 milioane Mac-uri (in crestere cu 9%) si 4,4 milioane iPhone-uri.

Pe locul doi se situeaza fondul de investitii detinut de miliardarul american Warren Buffett, Berkshire Hathaway, care pe perioada crizei, a salvat multe companii de la o posibila intrare in pana de lichiditati, chiar daca in acest an titlurile au cazut cu 49% fata de valoarea mazima atinsa in decembrie 2007.

Toyota Motor a ocupat locul trei, in ciuda caderii pietei auto la nivel international si a incercarilor disperate ale producatorilor auto americani de a se mentine pe linia de plutire. In 2008, acest loc era ocupat de General Electric, dar problemele cu lipsa de lichiditati, impreuna cu scaderea titlurilor cu peste 56% in 2008, au dus la caderea companiei pe locul 9.

Google s-a mentinut pe locul 4, urmat de Johnson & Johnson, Procter & Gamble, FedEx, Southwest Airlines, General Electric si, pe locul 10, gigantul american Microsoft.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO