ZF 24

Fratii Cristescu ravnesc la Dafora lui Calburean

25.03.2009, 16:48 55

Firma Foraj Sonde Craiova (FOSB), controlata de Valentin si Emil Cristescu, doi dintre cei mai bogati oameni de afaceri romani, a fost raportata pe Bursa cu o detinere semnificativa de 5,26% din actiunile companiei de foraj si constructii Dafora Medias (DAFR) controlata de omul de afaceri Gheorghe Calburean.

Foraj Sonde Craiova a cumparat marti 10 milioane de actiuni Dafora Medias la un pret mediu de circa 0,0299 lei/actiune, valoarea tranzactiilor riicandu-se la 300.000 de lei. Compania detinea anterior 41,68 milioane de de actiuni la compania din domeniul serviciilor de petrol si gaze.

Firma fratilor Cristescu, una putin cunoscuta printre investitorii de pe Bursa, are o capitalizare de 64 mil. lei (14,9 mil. euro), dubla fata de cea a Dafora Medias (DAFR), care este evaluata in prezent la 29,2 mil. lei (6,8 mil. euro). Gheorghe Calburean detine direct 48,5% din actiunile Dafora Medias si inca circa 7% prin intermediul Dafora Group.

Oamenii de afaceri Marius si Emil Cristescu detin grupul de firme Bega, multe din ele fiind listate pe piata RASDAQ si deruleaza mai multe investitii in sectorul imobiliar.
Printre ele se numara Bega Turism din Timisoara (SCDE), Bega Electromotor Timisoara (ELTR), Bega Minerale Industriale Aghirescu (BMIA), Bega Tehnomet Timisoara (TEHO), care sunt printre cele mai mari companii listate pe piata RASDAQ, cu o capitalizare cumulata de circa 37 mil. euro, precum si Faur Bucuresti (FAU), care detine zeci de hectare de teren in Bucuresti.

Foraj Sonde Craiova a realizat in primul semestru al anului trecut afaceri de 39,4 mil. lei, de 2,6 ori mai mari decat in perioada similara din 2007, si un profit net de 8,58 mil. lei.
Dafora a realizat in 2008 o cifra de afaceri de 267 mil. lei si un profit net de 2,7 mil. lei. Dafora detine si o participatie de 43,6% din Condmag Brasov, companie care are ca obiect de activitate constructia de conducte magistrale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO