ZF 24

Germanii de la Msg Systems caută 15 programatori cu experinţă în tehnologiile Java şi ABAP

Germanii de la Msg Systems caută 15 programatori cu...

Autor: Laurentiu Cotu

09.07.2013, 15:53 274

Furnizorul de consultanţă şi soluţii IT Msg Systems România, filiala locală a concernului german Msg Systems AG, cu clienţi precum BMW, Audi sau Vienna Insurance Group, vrea să angajeze până la finalul anului cel puţin 15 programatori, cu experienţă de minim 3 ani în tehnologiile Java şi ABAP. În prezent compania are peste 170 de angajaţi în centrul din Cluj-Napoca, în condiţiile în care, de la începutul anului au fost recrutaţi 20 de oameni.

’’În următoarele două-trei luni 20 de oameni vor finaliza o activitate de instruire în domeniul SAP/ABAP şi Java, urmând să fie preluaţi în cadrul proiectelor noastre. Începând cu a doua parte a anului, ne focusăm pe atragerea de seniori, cu experienţă de minim 3 ani în domeniile Java, respectiv ABAP’’, a declarat pentru ZF Transilvania Rodica Manolache, marketing&PR specialist Msg Systems România.

Compania are ca obiectiv pentru acest an extinderea colaborării din domeniul sistemelor enterprise pentru clienţi precum Daimler, Audi şi Volkswagen. Pe segmentul de asigurări-reasigurări Msg Systems România a câştigat trei noi clienţi, GenRe, Achmea şi gupul Insurance de la VIG, pentru care a fost demarară deja activitatea, la sediile acestora din SUA, Olanda, respectiv Austria.

Compania oferă dezvoltare software şi consultanţă în domeniul asigurărilor utilizând platforma SAP, soluţii şi servicii informatice de business pentru industria germană de automobile premium (Audi, BMW, Daimler), aplicaţii business folosind tehnologiile enterprise Java.

’’Pe parcursul primelor luni din acest an considerăm că piaţa a evoluat pozitiv, cu toate că majoritatea beneficiarilor au în continuare o atitudine prevăzătoare, iar bugetele pentru proiectele IT mari se aprobă în continuare greu. Dacă ne comparăm cu finalul anului trecut, observăm în prezent o anumită relaxare pe piaţa proiectelor IT’’, au spus oficialii companiei Msg Systems România.

Compania a fost înfiinţată în anul 2008 la Cluj-Napoca, ca filiala locală a companiei germane Msg Systems AG. Msg Systems România a realizat în 2011 o cifră de afaceri de circa 4,7 mil. lei (1,1 mil. euro), cu un număr mediu de 107 angajaţi, potrivit site-lui Ministerului de Finanţe. Compania nu a oferit informaţii financiare pentru anul 2012. Msg Systems AG este unul dintre principalii dezvoltatori şi integratori software din Germania, cu un număr de peste 4.000 de angajaţi la nivel mondial şi clienţi precum Audi, BMW, Daimler, VW, Munich RE, Vienna Insurance Group, Allianz, Achmea, ING, ADAC, LandesBank Berlin sau E-ON.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO