ZF 24

Guvernul din Dubai nu garanteaza datoriile de 60 mld. dolari ale companiei care ar putea declansa criza in Golf: "creditorii sa-si asume o parte din responsabilitate"

Guvernul din Dubai nu garanteaza datoriile de 60 mld. dolari ale companiei imobiliare: "creditorii sa-si asume o parte din responsabilitate"
30.11.2009, 15:09 74

Guvernul emiratului arab Dubai a anuntat luni ca nu va garantadatoriile de 59 de miliarde de dolari ale dezvoltatorului imobiliarpe care il detine, Dubai World, compania fiind nevoita sa rezolverestructurarea creantelor direct cu creditorii, scrie Bloomberg.

Seful Finantelor din Dubai, Abdulrahman Al Saleh, a spus luni ca"firma a obtinut finantare pe baza unui calendar al proiectelor sinu a garantiilor guvernamentale. Creditorii ar trebui sa-si asume oparte din responsabilitate".

Principalele burse din lume au fost luate prin surprinderesaptamana trecuta, dupa ce autoritatile din Dubai au anuntat caprincipalul dezvoltator imobiliar al tarii va cere o amanare acalendarului de plata a unor datorii cu circa 6 luni, pana in mai.Asia a consemnat cel mai mare declin din ultimii trei ani, in urmaanuntului, in timp ce Europa a inregistrat cel mai slab parcurs dinaprilie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO