ZF 24

În Japonia sunt cinci-şase mii de români

În Japonia locuiesc cinci-şase mii de români

Autor: Mediafax

11.03.2011, 15:23 36

Numărul românilor din Japonia este de aproximativ cinci-şasemii, potrivit estimării făcute de fondatorul comunităţii româneştidin Japonia, Geo Scripcariu, care a susţinut că, cel mai probabilaceştia sunt bine, bazându-se pe pregătirea societăţii japonezepentru asemenea momente.

"Cel mai probabil, în Japonia sunt astăzi între cinci şi şasemii de români. Ei sunt fie stabiliţi definitiv acolo, fie lucreazătemporar acolo", a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, GeoScripcariu.

Acesta a precizat că, aflându-se momentan în România, nu a pututlua legătura cu prea mulţi români din Japonia, în special din cauzaproblemelor cu reţelele de telefonie şi internet, însă a aflat căfamilia sa şi alţi apropiaţi aflaţi în zonă sunt bine.

"Nu am aflat vreo veste tristă despre vreunul dintre româniide-acolo. Sigur, asta nu înseamnă că niciun român aflat în Japoniaîn această perioadă nu a păţit nimic. Sper însă că nu s-a întâmplatnimic grav cu niciun compatriot de-al nostru", a spusScripcariu.

El s-a declarat optimist în legătură cu situaţia din Japonia,precizând că se bazează pe lunga tradiţie niponă în gestionareaacestor calamităţi. Citiţi mai mult despre românii din Japonia pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO