ZF 24

Inca o saptamana de amanare a verdictului privind pragul la SIF-uri din partea Comisiei Juridice a Senatului

16.09.2009, 16:50 14

Comisia Juridica a Senatului a decis sa amane cu o saptamanaverdictul in cazul proiectului de lege cu privire la eliminareapragului de detinere al SIF-urilor, invocand lipsa unui punct devedere al Ministerului de Finante cu privire la proiect.

"Comisia juridica trebuia sa dea un simplu verdict :da sau nu.In schimb ei au intrat in fondul problemei si nu au vrut sa supunala vot proiectul. Au gasit un pretext prin faptul ca nu ar existaun punct de vedere al Ministerului de Finante. Intrunirea de mainenu va avea loc din lipsa de cvorum. Totul se amana pe saptamanaviitoare. Este rezultatul lobby-ului facut de presedintiiSIF-urilor care fac tot posibilul sa amane proiectul, pentru casi-ar pierde slujbele", spune Ovidiu Marian, initiatorulproiectului de lege.

SIF-urile au fost intens tranzactionate astazi, rulajul pieteifiind unul ridicat, de peste 10,7 mil. euro.

Preturile SIF-urilor au inceput sa coboare spre finalul sedinteide astazi, dupa ce in deschidere inregistrau din nou cresteri, iarindicele BET-FI a inchis pe minus cu 2,1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO