ZF 24

Încasările asigurătorilor au fost mai mici cu 75 mil. lei în primele 11 luni din 2013

Încasările asigurătorilor au fost mai mici cu 75 mil....

Autor: Ciprian Botea

22.01.2014, 00:06 140
Companiile de asigurări au emis poliţe în valoare de 7,45 miliarde de lei (1,7 mld. euro) în intervalul ianuarie-noiembrie 2013, cu echivalentul a 75 milioane de lei sub nivelul din aceeaşi pe­rioadă a anului trecut, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Finan­ciară (ASF).
 
Scăderea s-a datorat exclusiv vân­zărilor slabe de poliţe de viaţă, încasările pe acest segment fiind cu 8% sub cele din 2012, respectiv 1,5 mld. lei. Asi­gurările generale nu au putut compensa acest declin, în condiţiile în care nu există cerere decât pentru poliţe obligatorii. Primele subscrise din asigu­rări generale s-au ridicat la 5,9 mld. lei, în creştere cu un procent.
 
Situaţia s-a în­răutăţit faţă de primele zece luni şi sunt puţine şanse ca asigurătorii să fi recuperat o parte din terenul pierdut în decembrie, deşi aceasta este una dintre cele mai active luni ale anului din punctul de vedere al vânzărilor. Multe po­liţe de răspundere civilă au­to (RCA) se reînnoiesc pe final de an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO