ZF 24

INS:Sacrificarile de bovine, porcine si pasari au scazut in mai

07.07.2008, 10:49 12

Sacrificarile de bovine, porcine si pasari au scazut in mai, comparativ cu aceeasi luna din 2007, iar cele de ovine si caprine au crescut, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).

Astfel, numarul total de bovine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au inregistrat o scadere cu 5,6%, respectiv cu 19,3%. Sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate s-au redus atat din punct de vedere al numarului de capete sacrificate, cat si al greutatii in carcasa, cu 11,8%, respectiv cu 9,5%.

Numarul total de porcine taiate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 18,5%, respectiv cu 24%. Sacrificarile acestora in unitatile industriale specializate s-au diminuat cu 0,5% si cu 4,8% la greutatea in carcasa.

Ovinele si caprinele sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 14%, respectiv cu 22,7%. Taierile in unitatile industriale specializate au crescut de 3,8 ori din punct de vedere al capetelor sacrificate si de 3,4 ori la greutatea in carcasa.

Numarul total al pasarilor sacrificate a scazut cu 15,3%, iar greutatea in carcasa a acestora s-a redus cu 8,6%. In unitatile industriale specializate s-au inregistrat cresteri, cu 24,4% la numarul pasarilor sacrificate si cu 29,2% la greutatea in carcasa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO