ZF 24

INS: Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele şapte luni ale anului 3,9%

INS: Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în...

Autor: Departamentul Economic

15.09.2016, 09:56 90

În funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, creşterea în perioada ianuarie-iulie a fost de 4,6%, iar în luna iulie de 4%, arată datele Insititului Naţional de Statistică. Comparativ cu iunie, volumul lucrărilor de construcţii s-a majorat , ca serie brută, cu 3,5%, iar ca serie ajustată cu 0,6%.

La şapte luni, lucrările de construcţii noi au fost cu 6,4% mai mari , iar lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 6%. Lucrările de reparaţii capitale au scăzut însă cu 11,6%. Pe obiecte de construcţii, construcţiile inginereşti au avansat cu 6,4%, clădirile rezidenţiale cu 2,3% şi la clădirile nerezidenţiale cu 0,3%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe total, cu 4,6%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi la lucrările de construcţii noi cu 10,6%, respectiv cu 4,5%. La lucrările de reparaţii capitale s-a înregistrat o scădere cu 8,7%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti şi la clădirile rezidenţiale cu 11,2%, respectiv cu 1,1%. Lucrările la clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 0,4%.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO