ZF 24

Investiţie de 1 mil. euro într-un pasaj subteran în zona gării din Cluj-Napoca

Autor: Laurentiu Cotu

13.01.2014, 16:51 193

Primăria Cluj-Napoca va demara în acest an lucrările pentru realizarea pasajului subteran din Piaţa Gării, investiţie în valoare de 5,2 mil. lei (peste 1 mil. euro) susţinută din bugetul local.

Proiectul presupune construcţia unui pasaj pietonal subteran de legătură între pasajele existente, care va asigura accesul la toate mijloacele de transport către centru, aeroport şi restul oraşului.

Astfel, se va realiza o legătură pe sub trotuarul şi parcarea din faţa staţiei CFR, respectiv staţia de lung parcurs (gara mare), printr-un pasaj pietonal subteran de 96 de metri, care va uni cele două accese existente. În prezent, cele două pasaje pietonale subterane existente funcţionează separat, iar legătura între ele se face la suprafaţă, pe trotuarul din faţa gării CFR sau pe spaţiul refugiului de tramvai din faţa gării mari. Durata de execuţie a lucrărilor pentru noul pasaj este de 10 luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO