ZF 24

Investitie de 7 mil. $ la Petromidia

10.10.2006, 13:04 13

Rompetrol Rafinare, companie membra a grupului petrolier Rompetrol, a pus in functiune o instalatie pentru obtinerea unei motorine de calitate superioara sI reduce costurile de productie, in urma unui proiect de investitii de 7 mil. $ (5,6 mil. euro).

Instalatia sI tehnologia aferenta a fost furnizata de catre firma americana FMC Bleinding&Transfer, contractorul general al lucrarilor fiind Rominserv.

"Prin aceasta investitie am incheiat un ciclu de 5 ani, de modernizare a liniilor de productie. Este al doilea proiect important, dupa ce in 2003 am pus in functiune instalatia similara pentru benzine. Noile echipamente pentru motorine ofera un beneficiu suplimentar ? Rompetrol Rafinare va putea sa adauge intr-un procent controlat si biodiesel ? lucru extrem de important atat pentru calculul accizei, cat si pentru calitatea produsului final", a spus Cosmin Cocean, director executiv al companiei Rompetrol Rafinare.

Compania este listata la Bursa de Valori Bucuresti, unde are o capitalizare bursiera de 574 mil. euro, la un pret de 0,0955 lei pe actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO