ZF 24

Legea dării în plată: Comisia juridică a decis eliminarea programului ”Prima Casă” de la darea în plată şi majorarea plafonului

Legea dării în plată: Comisia juridică a decis...

Autor: Cătălina Mănoiu

05.04.2016, 13:46 1264

Articolele în acest sens au fost votat în şedinţa Comisiei juridice de marţi, urmând ca, la finalul dezbaterilor, proiectul de lege să fie votat în ansamblu.

Comisia juridică a decis săptămâna trecută că raportul asupra legii dării în plată să fie dat marţi, 5 aprilie, decizia fiind luată după mai bine de trei ore şi jumătate de dezbateri generale, în care iniţiatorii au pledat pentru împărţirea riscului între bănci şi consumatori, iar BNR a subliniat pericolele legii.

Iniţiatorul legii dării în plată, Daniel Zamfir, a susţinut, joi, la dezbaterea comisiei juridice privind actul normativ, că acesta a avut parte de o "campanie virulentă de intoxicare", în timp ce viceguvernatorul BNR Florin Georgescu a invocat "riscul de prejudiciere a sistemului bancar".

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO