ZF 24

Lipsa de cvorum amana decizia actionarilor Asirom privind majorarea capitalului cu 55 mil. lei

29.05.2007, 15:04 19

Sedinta de ieri a actionarilor Asirom, care urma sa analizeze propunerea de majorare a capitalului social al asiguratorului cu 55 milioane de lei (circa 16,8 mil. euro), nu s-a desfasurat, din cauza lipsei de cvorum, si a fost reprogramata pentru astazi, 29 mai, a anuntat compania.
"In urma verificarii prezentei si a identificarii actionarilor s-a constatat ca nu sunt intrunite conditiile legale si statutare de prezenta pentru tinerea adunarii generale la prima convocare. (...) Sedinta extraordinara a actionarilor va avea loc in data celei de-a doua convocari, 29 mai 2007 (marti - n.r.), in aceleasi conditii si cu aceeasi ordine de zi", se arata intr-un comunicat al Asirom remis Rasdaq.
In afara de majorarea capitalului social cu 55 milioane de lei, la 118,78 milioane de lei, pe ordinea de zi a convocatorului Asirom, anuntat la 7 mai, mai figureaza si anularea hotararii actionarilor din luna decembrie 2006 privind cresterea cu echivalentul in lei a 13 milioane de euro, prin aport in numerar, care a fost contestata de actionarii minoritari, intr-un proces aflat inca pe rol.
Asirom are un capital social de 63,78 milioane de lei. La inceputul lunii decembrie 2006, actionarii asiguratorului au hotarat, cu majoritate de voturi, majorarea capitalului social al companiei cu pana la 45,5 milioane de lei, la 109,28 milioane de lei, prin aport in numerar. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO