ZF 24

Lupta pentru Opel se inteteste. Vokswagen "santajeaza" Magna sa nu preia producatorul german

16.08.2009, 12:39 19

Liderul sindicatului muncitorilor din cadrul Opel, Klaus Franz a calificat amenintarea producatorului german Volkswagen privind retragerea afacerilor avute cu producatorul canadian Magna daca acesta preia VW, drept "santaj".

Magna se lupta cu grupul belgian RHJ pentru preluarea controlului majoritar asupra producatorului german, compania canadiana pierzand teren in preferintele executivilor de la General Motors, in ciuda sustinerii de catre guvernul german.

Decizia boardului GM privind alegerea unui cumparator urmand sa fie anuntata saptamana viitoare, rivalul european Volkswagen a reamintit vineri ca nu va mai achizitiona componente auto de la Magna, daca aceasta va prelua Opel.

Ulterior, presedintele sindicatului muncitorilor Opel, Klaus Franz, a raspuns declaratiilor VW, spunand ca "O amenintare precum cea de a nu mai acorda contracte companiei Magna este un santaj in toata regula".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO