ZF 24

Mecanicul trenului deraiat la Santiago de Compostela a ajuns la tribunal duminică

Mecanicul trenului deraiat la Santiago de Compostela a...

Autor: Iuliana Enache

28.07.2013, 20:46 164

Mecanicul de locomotivă Francisco Jose Garzon Amo, în vârstă de 52 de ani, care se află în arest preventiv de joi şi este suspectat că a mers cu viteză prea mare pe un tronson unde limita era de 80 de kilometri pe oră, a ajuns la tribunal într-o maşină a poliţiei la ora 18.20 (19.20 ora României), venind de la comisariat.

Cu cătuşe la mâini, bărbatul, îmbrăcat cu o cămaşă albastră şi având o cicatrice pe frunte, s-a aşezat pe bancheta din spate a maşinii de poliţie, cu faţa întoarsă pentru a evita aparatele de fotografiat.

Judecătorul care se ocupă de ancheta judiciară, Luis Alaez, urmează să îl interogheze pentru a înţelege ce s-a întâmplat în cabina de locomotivă a trenului care a deraiat miercuri, la ora 20.42 (21.42 ora României), în timp ce intra într-o curbă periculoasă, cu patru kilometri înainte de gara din Santiago de Compostela.

Autorităţile şi-au îndreptat atenţia asupra acestui angajat feroviar cu experienţă, acuzat de "omucidere din culpă" pentru că nu a frânat la timp la intrarea pe un tronson unde limita de viteză scade de la 220 la 80 de kilometri pe oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO