ZF 24

Mergeti cu bicicleta? BM va arata topul celor mai prietenoase orase pentru biciclisti

Mergeti cu bicicleta? Vedeti aici topul celor mai prietenoase orase pentru biciclisti
14.05.2010, 14:50 72

Andrei are 25 de ani si lucreaza de trei ani intr-omultinationala din cartierul bucurestean Pipera. Pe langa faptul capetrece zilnic noua ore la birou, drumul de acasa pana la serviciuii consuma inca doua ceasuri, dus-intors. Satul de inghesuiala dela orele de varf din autobuz si metrou, de timpul pierdut in traficsi de banii cheltuiti pe bilete, Andrei s-a gandit sa isi cumperein vara anului trecut o bicicleta.

In prima zi cand a aparut pe bicicleta, nu toata lumea l-aprivit cu ochi buni: "Initial colegii radeau de mine, dar acum numai sunt vazut la fel. Se impa-manteneste ideea ca nu e neaparatnon-conformism, ci doar un mijloc obisnuit de transport", remarcaAndrei.

Cu pretul combustibilului crescand de la o zi la alta si unmediu inconjurator tot mai poluat, bicicleta se impune in peisajulmarilor orase. Cel mai prietenos oras pentru biciclisti esteconsiderat Amsterdamul, unde aproape 40% din deplasari se fac cubicicleta iar in Copenhaga procentul urca la 32%. Doar un exempludespre ce inseamna aceasta 'prietenie': in Amsterdam se afla inconstructie o parcare uriasa pentru biciclete, chiar langa garacentrala.

Cititi mai multe si vedeti care este clasamentul celor mai prietenoase orase pentrubiciclisti pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO