ZF 24

MOL lanseaza o oferta de preluare pentru INA

14.07.2008, 18:54 16

Compania ungara de petrol si gaze MOL a anuntat astazi ca planuieste sa lanseze o oferta publica de preluare de actiuni la compania croata INA, unde detine deja o participatie de 25%, informeaza BBJ.

"Prin aceasta oferta publica, MOL intentioneaza sa isi exprime clar angajamentul fata de INA si in acelasi timp sa limiteze speculatiile de pe piata", a declarat MOL, dupa ce OMV s-a aratat interesat de preluarea INA.

Statul croat detine 44% din titlurile INA, MOL 25%, 17% din actiuni sunt listate la bursa din Zagreb, iar ale 14% au fost distribuite fostilor si actualilor angajati ai companiei, precum si veteranilor de razboi.

MOL a mentionat ca se afla in discutii cu guvernul croat - care detine o particiatie de 44,8% din INA - in privinta preluarii unei participatii majoritare a companiei croate.

Agentia de resa Reuters a anuntat anterior ca MOL se afla in negocieri cu guvernul croat pentru preluarea a inca 14% din titlurile INA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO