ZF 24

Mugur Isarescu: politica fiscala ne afecteaza cel mai tare

26.02.2008, 13:24 15

Calitatea politicii fiscale este unul dintre punctele slabe ale Romaniei, in principal din cauza destinatiei cheltuielilor, a declarat, marti, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu.

"La calitatea politicii fiscale suferim cel mai tare (...) Ponderea cheltuielilor pentru infrastructura trebuie sa fie mai mare. Nu este vorba despre cea alocata, ci despre cea consumata", a afirmat Isarescu, la postul de televiziune The Money Chanel.

Oficialul BNR a dat exemplu cheltuielilor pentru infrastructura, acesta fiind unul dintre domeniile unde Romania inregistreaza ramaneri in urma.

Isarescu a aratat ca desi anual se aloca anumite sume pentru proiecte, la finele anului, daca acestea nu sunt cheltuite, sunt destinate consumului.

El a atras atentia ca se discuta prea mult de marimea deficitului fiscal, fara a se face corelatii intre dimensiunea si dinamica acestuia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO